5 dec 2005

Nieuw bij Oxfam: Natyr

Oxfam lanceerde in november een nieuw fair trade merk: Natyr, een cosmetica lijn. Bij Natyr kan je terecht voor hydraterende en stimulerende douchegel, heerlijk geurende lippenbalsem, zijde zachte facial masks, ...

Natyr bestaat uit drie aparte lijnen: De Groene thee-lijn is de zuiverende, balancerende en verfrissende productlijn van Natyr, voor een vette huid, met een neiging tot onzuiverheden en voor een gemengde huid (vette neiging).

De Aloë Vera-lijn combineert de voedende en hydraterende kwaliteiten van de Aloë vera met de verzachtende karakteristieken van andere natuurlijke componenten zoals kokosolie (Coco nucifera), Amazonenoten-olie (Betbolletia excelsa), galamboter (Butyrospermum parkii) of honing (Mel). Ze zijn speciaal ontwikkeld voor droge huid, gevoelige huid en gemengde huid (met droge neiging). Een ideale lijn dus, voor al wie van rijke en crème-achtige texturen houdt.

De lijn Kruiden en bloemen bestaat uit twee delicate parfums: vanille - kaneel (Ocotea quinox)
en ylang-ylang - gember (Cananga odorata en Zingiber officinalis). De verzorgingsproducten van deze lijn zijn verrijkt met sesamolie (Sesamum indicum) en ungurahua-olie (Jessenia batuata). Deze producten voor het lichaam en voor het bad zijn bedoeld om de huid zijdezacht te houden en heerlijk te parfumeren.

De Natyr producten zijn niet alleen fair trade maar ook goed voor het milieu. Om als producent voor Natyr producten aanvaard te worden, moet je immers de biodiversiteit in stand houden door de plaatselijke natuurlijke rijkdommen te benutten, zonder ze echter uit te putten.

Kortom, ideale producten voor wie eerlijk en groen onder de (spaar!)douchekop wil staan...

Geen opmerkingen: