16 feb 2006

Egglings

Wil je een groen, origineel geschenk? Dan zal je zeker enthousiast zijn over de Egglings! Deze ceramische Egglings zien eruit als een normaal ei en bevatten de ideale voedingsbodem voor je eigen groene oase. Leuk voor in de keuken of voor op het werk: de planten vragen bijzonder weinig aandacht en gaan maandenlang mee. En als de plant te groot wordt, dan plant je hem gewoon in je tuin! Elke Eggling bevat een eischaal, zaden en een terracotta schoteltje.
:: Egglings

3 feb 2006

Ecover bouwt nieuwe fabriek in Frankrijk





Ecover, de producent van ecologische was- en reinigingsproducten uit Malle, bouwt een ecologische fabriek nabij het Noord-Franse Boulogne-sur-Mer. Het bedrijf bouwt de fabriek omdat de vraag naar ecologische wasmiddelen steeds verder groeit. Ecover heeft reeds fabrieken in Malle en Steffisburg (Zwitserland). Het bedrijf zegt door de belangrijke en duurzame marktgroei van de jongste jaren genoodzaakt te zijn opnieuw uit te breiden.


De nieuwe fabriek komt in het businesspark Landacres nabij Boulogne-sur-Mer. Het park ontvangt enkel bedrijven die respect voor de natuur hoog in het vaandel dragen. Het wordt een ecologische fabriek, onder meer opgetrokken uit milieuvriendelijke materialen.

:: De Standaard
:: Ecover

Bioafbreekbaar bestek

Eindelijk een milieuvriendelijk alternatief voor plastic wegwerpbestek: Earthware Cutlery. Hun bestek, gemaakt op basis van non-GMO tarwe, breekt volledig af in 3 à 6 weken én het is veilig voor mensen met een glutenallergie. Het is bovendien hittebestendig, bewaart 5 vijf jaar en je kan het in de vaatwasser stoppen: inderdaad, dit bestek is herbruikbaar. Is het versleten, dan gooi je het gewoon op je composthoop...

::Earthware
::Treehugger.com

Milieu-agressie
















foto van Adam Krawesky via SpacingWire

Hebt u ooit ook al het heft in eigen handen genomen bij het zien van sluikstorten? Zo ja, dan past u er in het vervolg maar beter mee op: fietser Leah werd in Toronto immers aangerand na het terecht wijzen van een automobilist. Die had een cakeje door zijn autoraam op straat gegooid en Leah had er niets beters op gevonden dan het cakeje terug in de wagen te gooien!

Terecht, zult u nu denken, maar de autobestuurder kon er niet echt mee lachen: hij kwam woedend uit z'n wagen gestormd, sleurde Leah van haar fiets en begon haar daarna hardhandig aan te pakken. Gelukkig grepen een aantal omstaanders op tijd in, aan de foto's te zien was de man tot veel erger in staat...