26 nov 2005

Ecover (1)


Ecover werd in 1979 opgericht met het doel schoonmaakmiddelen te produceren die zo min mogelijk schade aan het milieu veroorzaken. Ecover was en is haar tijd ver vooruit. Vrijwel niemand maakte zich in die tijd immers druk om de schadelijke effecten van schoonmaakmiddelen op het milieu.

De eerste ecologische zeep produceerde Ecover in een kleine boerderij in het noorden van België. In de jaren die volgden, zagen vele andere ecologische schoonmaakmiddelen het licht. Zonder uitzondering innovatieve producten die gebruik maken van de reinigende kracht van de natuur.

Door de jaren heen bleef Ecover een pioniersrol vervullen. Gedegen onderzoek in haar eigen laboratorium zorgt ervoor dat Ecover de ontwikkelingen in de wasmiddelenbranche steeds een stap voor is. Een mooi voorbeeld hiervan is het fosfaatvrije wasmiddel. Ruim voordat het fosfaatprobleem in de media kwam, bracht Ecover dit middel al op de markt.

Ook u kunt iets doen aan de vervuiling van het grondwater: koop Ecover producten en gebruik ze met mate!

Werk mee


Wil je meewerken aan treehugger.be door artikels te schrijven over milieubewust consumeren, ecologisch verantwoorde producten of gewoon over leuke groene weetjes? Dat kan! Contacteer ons door te mailen naar treehugger.be@gmail.com (ook tips en suggesties zijn welkom op dit adres!)

Welkom bij Treehugger!

Welkom bij Treehugger, de groene lifestyle site! 'Groen' is in, niemand die dat kan ontkennen, maar waar vind je eigenlijk groene producten? Wat is hot in de 'green lifestyle' wereld? Ontdek het op treehugger.be !